AZRRI: Jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica
Započinje jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica AZRRI-ja (Agencije za ruralni razvoj Istre), kojima je cilj stvoriti platformu za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre.
Nakon uspješno održanih brojnih edukacijsko-kuharskih radionica tijekom prošlih godina, AZRRI-jeve radionice nastavit će se i ove jeseni s novim zanimljivim temama:
1. 15. listopada 2019. – Visoka kuhinja – kuhati sezonski i lokalno
Jeffrey Vela, hotel Grand Park Rovinj, restoran CAP AURO
Cijena: 1.600,00 kn
2. 17. listopada 2019. – Istarska mozzarella u modernoj gastronomiji
Robert Perić, Vila Letan, Maesto Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
Cijena: 1.000,00 kn
3. 21. listopada 2019. – Jadranska riba u službi norveške kuhinje
Robert Rosvold i Robert Elias Rydland, restoran „Gamle Raadhus“ (Oslo, Norveška)
Cijena: 1.200,00 kn
4. 22. listopada 2019. – Meso boškarina na norveški način
Robert Rosvold i Robert Elias Rydland, restoran „Gamle Raadhus“ (Oslo, Norveška)
Cijena: 1.200,00 kn
5. 24. listopada 2019. – Šest inovativnih deserata od istarske skute
Robert Perić, Vila Letan, Maesto Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
Cijena: 1.000,00 kn
6. 29. listopada 2019. – Kreativna gastronomija najmlađeg Michelinovog chefa Hrvatske
Deni Srdoč, restoran „Draga di Lovrana“ (Lovran)
Cijena: 1.200,00 kn
7. 4. studeni 2019. – Ribe plosnatice (švoje i švojati) na način Davida Skoka
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
Cijena: 1.200,00 kn
8. 5. studeni 2019. – Plava riba – kako od jeftine ribe pripremati vrhunska jela
David Skoko, konoba „Batelina“ (Pula)
Cijena: 1.200,00 kn
9. 6. studeni 2019. – Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica
Petra Jelenić, slastičarnica „Mak na konac“ (Zagreb), hotel Grand Park Rovinj
Cijena: 1.000,00 kn
10. 11. studeni 2019. – Kako sljubiti hranu i vino
Fabrizio Vežnaver, restoran „Pergola“(Savudrija) i sommelier Filip Savić
Cijena: 1.200,00 kn
11. 21. studeni 2019. – Istarski crveni češnjak – novi gastronomski brand
Robert Perić, Vila Letan, Maesto Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula
Cijena: 1.000,00 kn
12. 25.-26. studeni 2019. – Kreativne pizze s lokalnim karakterom
Mainardi food – pizza majstor (IT)
Cijena: 2.000,00 kn
Jesenski ciklus edukacijsko – kuharskih radionica se odvija u suradnji s institucijama uključenim u projekt, koje sufinanciraju 50% iznosa ugostiteljima s područja Istarske županije:
- Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Istarske županije,
- Hrvatska gospodarska komora – Županijska komore Pula,
- Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
- Upravni odjel za turizam,
- Turistička zajednica Istarske županije
Popis radionica i cijene za polaznike s područja Istarske županije: RADIONICE
Za sve ostale informacije obratite se na email: sara.josipovic@azrri.hr ili na kontakt broj 052 351 596