Reset Password

Your search results

Klima i prometni položaj

7 travnja, 2017 by visitkanfanar

Odmor u Kanfanaru interesantan je i izvan sezone jer su zime ovdje blage i ugodne. Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju, istarski poluotok (pa tako i kanfanarsko područje) ima vrlo blagu mediteransku klimu s prosječnih 2.300 sunčanih sati godišnje.

Od ukupno 480 kilometara duge istarske obale, na kanfanarsku obalu u Vrhu Lima otpada kilometar obale. More u Limskom kanalu vrlo je čisto. Salinitet iznosi 36 promila.

 

Kako doći u Kanfanar?

Kanfanar se nalazi na zapadnom dijelu istarskog poluotoka i do njega se može stići na različite načine. Zahvaljujući odličnoj cestovnoj povezanosti automobil je najpraktičnije prijevozno sredstvo za dolazak u Kanfanar. Upravo se ovdje nalazi glavno čvorište autoceste Istarski ipsilon tako da se iz Kanfanara vrlo lako može stići na bilo koje mjesto u Istri. Dolazite li autocestom, pratite izlaz Kanfanar (60-ak kilometara od granice sa Slovenijom).

Doputovati možete i vlakom. Kanfanar je oduvijek bio jedna od najvažnijih željezničkih stanica na ovom području, a tako je ostalo i danas. Tijekom cijele se godine vlakom može stići u veća mjesta u Istri, a u ljetnim mjesecima redovne su i linije prema Sloveniji.

Dolazite li u Istru zrakoplovom, najbliža zračna luka nalazi se u Puli i udaljena je 30-ak kilometara od Kanfanara.