Reset Password

Your search results

Biciklističke grupe u konobi “Matohanca”

Published on 19 listopada, 2017 by tz-kanfanar

Na desetke je biciklista u subotu 14. listopada imalo priliku uživati u istarskim gastronomskim specijalitetima konobe “Matohanca” vlasnika Nevia Matohanca u, naravno, Matohancima.

U sklopu svoje biciklističke ture, njemački su biciklisti posjetili ovu tipičnu istarsku konobu gdje ih je čekao meni s onim najboljim od Istre: pršut, sir (ovčji i kravlja skuta), kobasice i panceta za predjelo, fuži s tartufima i pinjolima, pljukanci sa zarebnjakom (ombolom i pršutom) na crveno za glavno jelo i fritule za desert.

Inače, ovo je jedna u nizu ovakvih grupa koje su ovog ljeta svoje odmore u Istri odlučile upotpuniti mirisima i okusima istarske kuhinje u konobi “Matohanca”. Kao jedan od najdugovječnijih ugostiteljskih objekata Općine Kanfanar, konoba “Matohanca” tijekom cijele godine za upite grupa nudi istarska jela po narudžbi, dok kao à la carte radi od Uskrsa pa sve do kraja ljeta. Ponuda je jela zbilja raznolika, pa gosti mogu birati između fuži, njoki, pljuknaci, raviola, jela s tartufima, boškarina, mješanih gljiva itd., a kako bi sve bilo maksimalno autohtono, u konobi “Matohanca” nude se proizvodi lokalnih proizvođača: od vina “Sosich”, tjestenine “Klara M”, domaće marmelade…

Konoba će u 2018. godini proslaviti 18 godina rada.

 

 

 

Kategorija: Proizvodi