Reset Password

Your search results

Bogat program povodom obilježavanja 30 godina Općine Kanfanar

Published on 20 rujna, 2023 by tz-kanfanar

Raznolikim i bogatim programom Općina Kanfanar sljedećeg će tjedna obilježiti 30 godina od svog osnutka. Dan Općine Kanfanar, koji se obilježava oko spomendana Svete Sofije (zaštitnice Dvigrada) 30. rujna, svake je godine i povod raznim događanjima u općini, a tako će biti i ove godine, počevši već od ponedjeljka 25. rujna.

U 19 sati toga dana u galeriji Malenica održat će se zanimljiva izložba pod nazivom „Stari uporabni predmeti“, u organizaciji Udruge Dvegrajci, tijekom koje će se moći vidjeti brojne predmete iz svakodnevne uporabe iz prošlosti, a posjetitelji će ujedno moći razgledati i stalni postav ove galerije koja u sebi čuva vrlo vrijedne predmete i arheološke nalaze s brojnih poznatih lokaliteta unutar općine, poput Dvigrada.

Također u organizaciji Udruge Dvegrajci, u utorak 26. rujna s početkom u 18:30 sati u Domu mladih će se održati znanstveni skup „Crtice iz povijesti Kanfanarštine“. Bit će to prilika za saznati zanimljivosti i novosti o bogatoj kanfanarskoj povijesti, kao i tradiciji i ostalim socio-kulturnim temama.

Program obilježavanja Dana općine nastavlja se u četvrtak 28. rujna kada će se u Maružinima održati dječji malonogometni turnir, i to na novouređenom i obnovljenom nogometnom igralištu koje će se ovom prigodom i službeno otvoriti za korištenje. Naime, Općina Kanfanar ove je godine osigurala sredstva za postavljanje umjetne trave na ovo malonogometno igralište, kao i za postavljanje novih zaštitnih ograda, mreža za golove, hortikulturalno uređenja i druga dodatna opremanja ove sportske zone koja će sada, nakon višemjesečnih radova, ponovno biti u funkciji.

Nakon niza kulturnih, edukativnih i sportskih sadržaja, program se nastavlja u petak 29. rujna kada će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kanfanar, dok je istog dana navečer predviđen vrhunac slavlja 30 godina Općine Kanfanar uz koncert velike hrvatske glazbene dive Zorice Kondže. Ova vrhuska glazbenica, poznata po brojnim svojim pjesmama poput „Najljepše je kad si tu“, „Zar je voljeti grijeh“ i „Ima jedan svijet“ održat će u Kanfanaru koncert koji će biti poklon povodom Dana općine, odnosno besplatan za sve goste. Koncert Zorice Kondže, koja u Kanfanar dolazi sa okrestrom Joška Banova, održat će se u Parku istarskog vola s početkom u 18:30 sati.

Sljedeći je dan, subota 30. rujna, rezerviran za svetu misu na sam dan Svete Sofije te ležernije aktivnosti i sportsku razonodu tijekom cijeloga dana. Nakon svete mise u 9:30 sati, u 10 sati na civilnom strelištu u Bubanima održat će se natjecanje u gađanju glinenih golubova, a u 11 sati kreće i program „Kanfanar Outdoor“, odnosno vođeno rekreativno pješačenje (oko 5 km) okolicom Kanfanara i rekreativna biciklijada (oko 11 km). Sve sudionike pješačenja i biciklijade očekuju slavljeničke majice za 30 godina Općine Kanfanar i topli obrok na kraju programa. Start i završetak ovih programa je u Parku istarskog vola u Kanfanaru.

Istoga dana, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma, održat će se i interpretativna tura brodom Limskim zaljevom uz glumačku animaciju, odnosno predstavu „Pirati s Lima“ na brodu (obavezne prethodne rezervacije u turističkoj zajednici, na info@visitkanfanar.hr), čime će i završiti bogat program obilježavanja 30 godina Općine Kanfanar.

Kategorija: Događanja