Reset Password

Your search results

Božićnjak u Kanfanaru: program događanja kroz prosinac u Općini Kanfanar

Published on 13 prosinca, 2023 by tz-kanfanar

Općina Kanfanar i ove će godine nizom raznolikih događanja obilježiti najveseliji mjesec u godini, prosinac, kroz već tradicionalni program naziva „Božićnjak u Kanfanaru“.

Predblagdanska događanja počet će već u četvrtak 14.12. kada će Općinu Kanfanar posjetiti članovi rovinjskog odreda izviđača koji će u Kanfanar donijeti Bethelemsko svjetlo. Ovo je svjetlo postalo jedan od simbola Božića, a riječ je o svjetlu koje se donosi iz špilje Kristova rođenja u Betlehemu i prenosi svijetom kao znak mira. Svjetlo će od rovinjskih izviđača preuzeti djeca iz kanfanarskog vrtića, nakon čega će biti odnešeno u župnu crkvu Sv. Silvestra.

Božićni programi za djecu nastavit će se u subotu kada će se u školskoj dvorani OŠ Petra Studenca održati zanimljiva predstava „Čarobna noć prosinca“ u izvedbi Istra Inspirita, a odmah nakon nje stiže i Djed Božićnjak koji će podijeliti darove kanfanarskim mališanima. Kao i svake godine, darovi su pripremljeni za djecu vrtiće dobi te djecu uzrasta nižih razreda osnovne škole.

Pred sam Božić, 24.12., i ove će se godine održati program „Badnjak u Kanfanaru“, odnosno zajednički ručak za sve žitelje općine i goste, kada će se u šatoru na rukometnom igralištu blagovati jela koja su u ovim prostorima tradicionalna za dan Badnjaka. Program „Badnjak u Kanfanaru“ počet će u 12 sati.

Na dan Božića, s početkom u 19 sati održat će se rođendanski koncert grupe „Gustafi“ na kojemu će, uz ovaj omiljeni istarski bend, sudjelovati i brojni drugi izvođači, među kojima i popularni sastav Atomsko sklonište.

Glazbenim događanjima ni tu nije kraj, pa će se tako već sljedećeg dana, 26.12., u župnoj crkvi Sv. Silvestra održati i tradicionalni božićni koncert kojega svim gostima za kraj godine poklanjaju Općina Kanfanar i Udruga Dvegrajci, a nastupat će kanfanarska klapa Agata i gosti.

Uz mnoštvo raznolikih sadržaja i niz zanimljivih glazbenih događanja, zadnji će se mjesec u godini u Kanfanaru obilježiti u znaku veselja i zabave. Ovo blagdansko vrijeme koje je pred nama poziva nas da svoju pažnju usmjerimo na naše bližnje i prijatelje te da duh Božića dočekamo u zajedništvu i zajedničkim druženjima, a Općina Kanfanar i ovim putem poziva sve svoje žitelje i sve drage goste da se pridruže u programima koji nas očekuju u nadolazećem razdoblju.

Kategorija: Događanja