Reset Password

Your search results

Hommage začetncima istarskog ugostiteljstva: nagrada gđi. Marčeli Matošević iz restorana Viking

Published on 26 veljače, 2019 by tz-kanfanar

U organizaciji Turističke zajednice Istarske županije, 25. veljače 2019. odana su priznanja osobama i obiteljima koje se na području Istarske županije više od pola stoljeća bave ugostiteljskom djelatnošću, čime ujedno i kontinuirano promiču istarsku gastronomiju i potiču razvoj turističkog proizvoda gourmet kojega se u Istri razvija već dugi niz godina.

U sklopu akcije „Hommage začetnicima istarskog ugostiteljstva, ukupno 18 osoba/obitelji u porečkoj je Villi Polesini primilo priznanja, kao zahvalu za dugogodišnji trud, rad, zalaganje i ljubav prema ugostiteljstvu, a među njima je i gđa. Marčela Matošević koja zajedno sa svojom obitelji već preko 55 godina uspješno vodi restoran “Viking” na Limskom kanalu.

Alfio i Marčela Matošević krenuli su u ugostiteljske vode još 1964. godine, a danas nadaleko poznati “Viking” tada je bio mala gostionica s četiri stola i osam stolica. S vremenom, restoran je rastao i obogaćivao svoju ponudu, a danas raspolaže s dvjestotinjak sjedećih mjesta, u prekrasnom okruženju zaštićenog područja Limskog kanala. Nakon što je 60-tih godina prošlog stoljeća na Limu sniman film “Dugi brodovi”, restoran se i imenom prilagođava temi filma i postaje “Viking”.

Tijekom dugog niza godina, restoran je zadržao kvalitetu kao svoj znak prepoznatljivosti, a uvijek je i visoko plasiran na ljestvicama najboljih restorana Istre. Uvršten je i u Gourmet vodič Istre, koji obuhvaća 100 najboljih ugostiteljskih objekata Istre.

Brojne su nagrade i priznanja koje turistički i ugostiteljski djelatnici mogu primiti kao počast za svoj rad, ali priznanje koje dolazi nakon 50 godina kontinuiranog rada na poseban način priča priču o ljubavi prema svom poslu i iskrenom pristupu gostu, što je i recept uspjeha. Turizam i ugostiteljstvo u Istri pred 50 su godina bili u svojim začecima, i malo je bilo onih koji su tada počeli graditi svoju priču, a još je manje onih koji su svih tih godina bili uspješni unatoč promjenjivim turističkim trendovima te ostali dosljedni svojoj viziji ugostiteljstva koja počiva na kvaliteti. Upravo zbog toga, uz želju za još nizom uspješnih i veselih godina, restoranu “Viking” i obitelji Matošević čestitamo na osvojenom priznanju!

 

Video: TV ISTRA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorija: Nekategorizirano