Reset Password

Your search results

Interpretativna vožnja brodom “Pirati s Lima”

Published on 15 lipnja, 2022 by tz-kanfanar

Nakon uspješnih sezona održavanja interpretativnih šetnji Dvigradom pod nazivom “Dvigrad Storytelling Tour”, Turistička zajednica Općine Kanfanar u suradnji s Istra Inspiritom u ovoj će sezoni nastaviti kroz storytelling koncept reinterpretirati priče, legende i zanimljivosti Kanfanarštine, ovoga puta novim događajem na Limskom zaljevu.

Interpretativna vožnja brodom “Pirati s Lima” sudionicima će predstaviti priču o dolasku zloglasnog gusara Henrya Morgana u Limski zaljev, odakle je Morgan zajedno sa svojim gusarima krenuo tražiti idealno mjesto za sakriti svoje blago. Osim gusarske animacije i zabave na brodu, sudionici će moći naučiti i o samom Limskom zaljevu, lokaciji koja je zaštićena u čak dvije kategorije zaštite – kao značajni krajobraz i posebni rezervat u moru.

Interpretativne vožnje brodom u sezoni 2022. održat će se 4 puta, a prvi je termin 19.6. u 18 sati. Prva tura promotivnog je karaktera i bit će besplatna za sudionike, uz obaveznu rezervaciju mjesta na e-mail info@visitkanfanar.hr, zbog ograničenog broja mjesta na brodu. Trajanje je oko sat vremena, a polazak turističkog broda “Kosirica” (na kojemu će se održati interpretativna tura) je ispred restorana “Fjord” u Limskom zaljevu.

Kategorija: Događanja