Reset Password

Your search results

Informacije za privatne iznajmljivače (odgode i otpisi obaveza za plaćanje)

Published on Aprile 10, 2020 by tz-kanfanar

Obavještavaju se privatni iznajmljivači o sljedećim novostima vezano za obveze plaćanja paušalne turističke pristojbe i godišnjeg paušalnog poreza na dohodak:

  • svim iznajmljivačima koji su podnijeli zahtjev za odgodu plaćanja godišnjeg paušalnog poreza na dohodak do 30.3.2020., a za obvezu koja je dospjela 31.3.2020. (1. rata), ta se obveza ODGAĐA, A NE OTPISUJE; iznajmljivači imaju obvezu 1. ratu podmiriti do 30.6.2020., dok se druga rata (dospjeće 30.6.2020.) OTPISUJE, bez potrebe podnošenja posebnog zahtjeva,
  • dana 26.3.2020. godine na snagu je stupio Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju usluge u domaćinstvu ili na OPG-u, a prema kojemu se obveznici (iznajmljivači) oslobađaju pola iznosa godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe kojeg bi bili obvezni platiti za glavni krevet, a za pomoćne ležajeve te se osobe u potpunosti oslobađaju plaćanja turističke pristojbe. Mjera se odnosi samo na osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Detaljnije informacije o mjerama vezanim za turizam, kao i novosti, mogu se pronaći na stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr) te na stranicama www.koronavirus.hr (kategorija Vladine mjere – Ministarstvo turizma).