Reset Password

Your search results

Jesenski ciklus AZRRI-jevih edukacija za ugostitelje

Published on 9 listopada, 2018 by tz-kanfanar

Nakon uspješno održanog proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica u organizaciji AZRRI-ja (Agencija za ruralni razvoj Istre), tijekom listopada, studenog i prosinca u didaktičkoj kuhinji Edukacijskog gastrnomskog centra Istre na Gortanovom brijegu u Pazinu održat će se i jesenski ciklus radionica s brojnim zanimljvim temama.

Začetnik gastronomskog hita Mason burger and stuff, chef Ivan Zidar, vodit će radionicu “Burgeri by Ivan Zidar”. Jos jedan poseban novitet je chef Hrvoje Zirojević, poznat po svojoj sposobnosti oživljavanja različitih kultura na tanjuru, koji će voditi radionicu “Kreativna riblja kuhinja”.

Veliki naglasak u ovogodišnjem jesenskom ciklusu stavljen je na gastronomiju ekoloških proizvoda Istre te njihovo kreativno korištenje u gastronomiji, a uz radionicu “Čokoladne instalacije i dekoracije”, executive chef Robert Perić vodit će i radionicu “Ekološki proizvodi Istre”.

Chef Emanuele Scarello, nositelj dvije Michelinove zvjezdice također će se pozabaviti temom ekoloških proizvoda u radionici “Michelin kuhinja s ekološkim proizvodima Istre”.

Chef David Skoko vodit će radionice “Plava riba od glave do repa” te “Gastronomija jadranskih muzgavaca”, a chef konzultant Marijo Čapek pozabavit će se interesantnom i prijeko potrebnom kuharskom tehnikom na radionici “Mis en place”, a vodit će i radionicu “Kreativna vegetarijanska gastronomija”.

Chefovi Tomislac Škunca i Dragan Dragojlović, prvi educirani stilisti hrane u Hrvatskoj, održat će radionice “Food dizajn” i “Konzerviranje hrane”, na kojoj će se veliki naglasak staviti na pravilne načine konzervacije namirnica.

Tematikom školjkaša bavit će se chef Robert Perić koji će održati posljednju radionicu u jesenskom ciklusu, pod nazivom “Kreativna radionica školjki i školjkaša”.

 

Projekt AZRRI-jevih edukacija realizira se pod pokroviteljstvom istarskog župana gdina. Valtera Flega te uz pomoć:

  • Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Istarske županije,
  • Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula,
  • Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu,
  • Upravnog odjela za turizam te
  • Turističke zajednice Istarske županije.

 

 

Za sve informacije dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na email: edukacije@azrri.hr ili na kontakt telefon 052 351 596.

 

Kategorija: Događanja