Reset Password

Your search results

Kanfanar “jednostavno najbolji” na dodjeli nagrada Simply the best u Varaždinu

Published on 16 studenoga, 2018 by tz-kanfanar

Na dodjeli godišnjih turističkih nagrada „Simply the best“ održanoj 15. studenog u Varaždinu, Općina Kanfanar osvojila je zlatna priznanja u čak dvije kategorije. Ova tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu kao „jednostavno najbolje“ prepoznala je kanfanarsku manifestaciju „Zakantajmo istrijanske kante“ u kategoriji manifestacija koje njeguju tradicijsku baštinu, a u kategoriji Osoba za svoj je dugogodišnji agencijski rad i doprinos razvoju turizma nagradu osvojila gđa. Maria-Gracia Baćac, vlasnica kanfanarske agencije „M-G Express“.

Glazbena manifestacija „Zakantajmo istrijanske kante“ koja se svake godine sredinom rujna održava u Baratu, zlatno je priznanje osvojila zbog doprinosa očuvanju istarske nematerijalne kulturne baštine, odnosno dvoglasja tijesnih intervala koje je kao poseban folklorni stil pjevanja uvršteno i na UNESCO-vu listu, a upravo je ova manifestacija jedina koja u svom programu prezentira isključivo ovaj stil pjevanja.  Nagradu je u ime Općine Kanfanar primio načelnik Sandro Jurman, uz pratnju Danielea Pernića koji zajedno s Općinom Kanfanar, Davorom Banom i mještanima sela Barat organizira manifestaciju.

 

Vrijedno je priznanje osvojila i gđa. Maria-Gracia Baćac čija je agencija „M-G Express“ dugodišnji partener u brojnim turističkim projektima Općine Kanfanar, a posebno je istaknut i njezin doprinos promociji kanfanarskog, istarskog, ali i hrvatskog turizma u cjelini.

Ove su nagrade, koje zajednički dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia, vrijedno priznanje projektima i turističkim aktivnostima Općine Kanfanar, a posebnu vrijednost daje i činjenica da je riječ o nagradi struke koja je od preko 250 prijava upravo ove prepoznala kao najbolje.

 

 

Kategorija: Nekategorizirano