Reset Password

Your search results

Karneval Kuntrade na kanadskoj televiziji

Published on 15 lipnja, 2018 by tz-kanfanar

Krajem svibnja na specijaliziranom kanadskom TV kanalu čiji program sadržava putopisne emisije, zahvaljujući angažmanu kanfanarske agencije “M-G Express“, predstavljeni su karnevalski običaji Istre, odnosno maškare u Kuntradi.
Točnije, uz gostovanje agencije “Voyages Humania” s kojom surađuje agencija “M-G Express”, predstavljen je novi turistički program koji se nudi na kandaskom tržištu, tematski vezan za karneval u Veneciji i Istri. Riječ je o višednevnom paket aranžmanu čiji je program osmislila agencija “M-G Express”, a dio programa koji se odnosi na karneval u Općini Kanfanar osmišljen je u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Kanfanar te je kao takav prošle godine i prijavljen na javni poziv Hrvatske turističke zajednice namijenjen razvoju programa DMK (destinacijske menadžement kompanije), putem kojega su za realizaciju istoga odobrena sredstva u iznosu od 75.000,00 kuna. Prijavljeni program pod nazivom “Karnevalska kuntraška bajka” obuhvaća niz aktivnosti u Općini Kanfanar, a koje se realiziraju u suradnji s lokalnim udrugama i obrtnicima. Program je također predstavljen i na turističkom sajmu u Kanadi, a njegova prezentacija na TV kanalu “TV Mag” od iznimnog je značaja i za promociju Općine Kanfanar i Istre uopće. Na ovaj se način tradiciju i običaje Kanfanarštine nastoji predstaviti i turistima, koji će u sklopu ovoga programa moći saznati kako izgledaju pripreme za karneval u Istri, koja su tradicijska jela vezana uz vrijeme karnevala, koja je simbolika spaljivanja pusta i dr.

Emisiju se može pogledati na sljedećoj poveznici: Karnevalska kuntraška bajka

Agencija “M-G Express” sa sjedištem u Brajkovićima specijalizirana je turistička agencija za područje Balkana te nudi niz doživljajnih programa na tržištima francuskog govornog područja. U suradnji s Turističkom zajednicom Općine Kanfanar te Udrugom Dvegrajci agencija je osmislila programe u Općini Kanfanar koji se mogu pronaći na stranicama agencije: M-G Express – Hrvatska

Agencija “Voyages Humania” sa sjedištem u gradu Québec u Kanadi surađuje s agencijom “M-G Express” na brojnim programima, a od ove je godine u ponudi je i priča o karnevalu u Kuntradi. Kao i agencija “M-G Express”, i agencija “Voyages Humania” u svojem se poslovanju vodi načelima održivog turizma, odnosno vodi brigu o zadovoljenju ekonomskih, ekoloških i socio-kulturnih komponenti turističkog razvoja te nudi društveno i ekološki odgovorna putovanja.

Kategorija: Nekategorizirano