Reset Password

Your search results

Kroz javni poziv HTZ-a Turističkoj zajednici Općine Kanfanar odobreno 105.000 kn potpora za razvoj novih projekata

Published on 28 lipnja, 2018 by tz-kanfanar

Na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održanoj 26. lipnja 2018. godine donešena je odluka o dodjeli sredstava turističkim programima i projektima kroz četiri javna poziva koja su bila raspisana početkom godine.

Kroz javni poziv namijenjen sufinanciranju programa turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima, Turističkoj zajednici Općine Kanfanar odobreno je ukupno 105.000,00 kuna za dva projekta – igru “Potraga za Morganovim blagom” i projekt “Uređenje izletišta Kašteljir”. Dok je za igru “Potraga za Morganovim blagom” odobreno 5.000,00 kuna kojima će se sufinancirati postavljanje zanimljivih info ploča s “Morganovim novčićima” koje će sudionici morati tražiti i skupljati diljem općine, projektu uređenja izletišta Kašteljir odobreno je sufinanciranje u iznosu od čak 100.000,00 kuna, što je najveća potpora za projekte prijavljene iz Istre (ukupno je za područje cijele Istarske županije kroz ovaj javni poziv odobreno 241.000,00 kuna) te jedna od tek 6 prijava na razini države s potporom od 100.000,00 kuna ili više (ukupno je odobreno sufinanciranje za 145 turističkih projekata). Kroz ovaj će se projekt u narednom razdoblju u potpunosti očistiti, sanirati i urediti područje Kašteljira, a kroz nove sadržaje koji će biti osmišljeni i realizirani na ovom vrijednom prapovijesnom lokalitetu Općina Kanfanar dobit će novo atraktivno izletište namijenjeno kako turistima, tako i domaćim gostima i lokalnoj zajednici. Inače, HTZ projekte sufinancira s udjelom od 80%, dok će ostatak potrebnih sredstava za ovaj projekt osigurati Turistička zajednica Općine Kanfanar, Općina Kanfanar i Udruga Dvegrajci.

Osim ove visoke potpore HTZ-a dodijeljene Turističkoj zajednici Općine Kanfanar, važno je napomenuti da su i putem drugog natječaja HTZ-a, onog namijenjenog programima destinacijskih menadžement kompanija, odobrena sredstva za realizaciju programa na području Općine Kanfanar. Naime, kanfanarskoj agenciji “M-G Express d.o.o.” odobreno je ukupno 55.000,00 kuna za program pod nazivom “U potrazi za izgubljenim vrijednostima, običajima, tajnama i legendama” koji se odnosi na višednevni program usredotočen na upoznavanje kulturne, povijesne i sakralne baštine Kanfanara i Istre.

Ova vrijedna sredstva kojima se potiču novi razvojni turistički programi na području Općine Kanfanar dodatni su poticaj razvoju turističke ponude općine, zahvaljujući kojima će se kvalitetnije moći urediti i sve brojnijim turistima predstaviti atrakcije Kanfanarštine.

 

Kategorija: Nekategorizirano