Reset Password

Your search results

Objavljeno prvo izdanje gourmet magazina “Eat, love, know Istria”

Published on 30 travnja, 2021 by tz-kanfanar

U posljednja dva desetljeća destinacijska, ali i gourmet ponuda Istre prepoznata je i priznata diljem svijeta. Najpoznatiji svjetski vodiči danas Istru stavljaju u sam vrh svjetskih gourmet lokacija te time potvrđuju jamstvo njezine visoke kvalitete. Iako površinom malena, Istra zbog svojih prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine i iznimnih doživljaja zauzima cijenjeno mjesto na svjetskoj turističkoj pozornici, a prema nekim istraživanjima, čak svaki treći gost Istru posjećuje zbog tradicionalne kuhinje.

Upravo su brojne tajne i zanimljivosti jedinstvene istarske kuhinje i tradicije predstavljene i u prvom izdanju gourmet magazina „Eat, love, know Istria“. Nastao je u suradnji turističke kompanije Maistra i istarskih TZ-ova Rovinj, Vrsar, Bale, Kanfanar i Svetvinčenat te Udruženja obrtnika  Rovinj, a glavni mu je cilj očuvanje i promocija brojnih gourmet vrijednosti istarskog kraja.

Istarski sir od najfinijeg kozjeg i kravljeg mlijeka, poznati istarski pršut, voće i povrće izniklo iz plodne istarske crljenice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, svježe ulovljena riba iz batane koja na istarski stol stiže ravno iz mora, vina iz istarskih vinograda na obroncima bajkovitih brežuljaka, kao i istarski tartuf koji krije neslućenu raskoš okusa i mirisa, razlozi su „vječne očaranosti“ mnogih zaljubljenika u Istru zbog kojih joj se stalno vraćaju neprestano otkrivajući svu čarobnost specijaliteta istarske gourmet scene.

Ovi autohtoni istarski proizvodi osigurali su svoje mjesto i na stranicama prvog gourmet magazina gdje se može više saznati zašto upravo oni čine istarsku kuhinju jedinstvenom u svijetu.

Istarska gourmet ponuda posebno istaknuta u prvom izdanju gourmet magazina „ Eat, love, know Istria“ kroz putokaze za svakodnevne užitke gostiju te značajan broj gourmet evenata koji se tijekom godine održavaju upravo u Istri.  

Brojni posjetitelji i gosti Istre koji bi željeli nešto više saznati i o njezinom zanimljivom čakavskom dijalektu, na stranicama gourmet magazina mogu pronaći i „Čabecedu“ – malu abecedu istarskog dijalekta, kako bi i sami mogli naučiti i pohvaliti se znanjem popularnih čakavskih riječi.

Iz lokalnih turističkih zajednica Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar su istaknuli kako je u prvom izdanju gourmet „Eat, love, know Istria“ magazina sve satkano, fotografirano i zapisano s ljubavlju prema Istri i njezinom bogatom nasljeđu. Prvo izdanje gourmet magazina može se pronaći u lokalnim turističkim zajednicama Rovinja, Vrsara, Svetvinčenta, Bala i Kanfanara.

MAGAZIN Eat, love, know Istria

Kategorija: Nekategorizirano