Reset Password

Your search results

Otkrijte zelenu Istru biciklom – do 15.9.

Published on 17 kolovoza, 2018 by tz-kanfanar

Projekt “Otkrij zelenu Istru biciklom / Discover green Istria by bike” zajednički je projekt turističkih zajednica Svetvinčenta, Žminja i Kanfanara te poduzeća Pedalistra u sklopu kojega se od 5. do sredine 9. mjeseca svakog tjedna organiziraju vođene tematske biciklističke ture po atraktivnim lokacijama ovih općina. Utorak je tako rezerviran za Općinu Kanfanar i turu “Stazom Henrya Morgana / Along the path of Henry Morgan” u kojoj se biciklom posjećuje Kašteljir te dalje vozi Limskom dragom sve do Dvigrada i Limskoga kanala. Po razgledu Limskoga kanala organiziran je transfer do konobe “Matohanci” gdje sudionici ture mogu uživati u fužima i fritulama.

Srijeda je rezervirana za turu Žminjštinom “Žminjska štuorija: okusi žminjske tradicije / The Story of Žminj: the Taste of Žminj Tradition” kada se na dva kotača posjećuje špilju Feštinsko kraljevstvo i mljekaru Latus, a osim delicija iz mljekare gosti mogu probati i posebno žminjsko kafe.

Četvrtak je dan za srednji vijek u Svetvinčentu, odnosno turu “Od kaštela do kaštela / From a Castel to a Castle” čija staza vodi do drvenog kaštela u Rapanjima i svetvinčentskog kaštela Grimani-Morosini, a sve je popraćeno i srednjovjekovnom večerom.

 

Rezervacije za sve ture su obavezne, a vrše se do 16 sati dan prije odabrane ture. Cijena koja uključuje bicikl, vodiča, razgled navedenih mjesta i večere iznosi 280 kuna po osobi, a trajanje ture je 3-4 sata.

Više informacija o turama i rezervacijama može se dobiti na stranicama www.pedalistra.hr, e-mailom: pedalistra@gmail.com i na broj telefona +385 +1 559 9303 i +385 91 793 4909.

 

Kategorija: Događanja