Reset Password

Your search results

Počela gastro manifestacija Tradizione a tavola: jela iz pinjate

Published on 21 travnja, 2022 by tz-kanfanar
Foto: Maja Danica Pečanić

Foto: Maja Danica Pečanić

Kao dio klasterske suradnje turističkih zajednica Rovinja, Vrsara, Bala, Kanfanara, Svetvinčenta i hotelske kuće Maistre, danas počinje novo izdanje gastro manifestacije Tradizione a tavola: jela iz pinjate, koja naglasak stavlja na autohtonu kuhinju unutrašnje Istre. U manifestaciji će, stoga, sudjelovati konobe s područja Bala, Kanfanara i Svetvinčenta koje u svojoj ponudi promoviraju upravo tradicionalna istarska jela te lokalne i sezonske namirnice.

Toplina kuhinje, para iznad štednjaka i mirisi koji dopiru iz pećnice praćeni zveckanjem pinjata,tanjura, žlica i vilica, evociraju neka prošla vremena kojih se u ovo današnje, užurbano doba, često zaželimo, a cilj je ove manifestacije omogućiti upravo to.

U konobama „Klarići“, „Mrgani 42“, „Kod kancelira“ i na izletištu „OPG Pekica“ od 20. travnja do 6. svibnja gosti će navedenih ugostiteljskih objekata moći uživati u posebnim menijima koji će se nuditi po promotivnoj cijeni od 160,00 kuna, a iako nisu obvezne, rezervacije mjesta su poželjne.

 

Konoba „Klarići“ (Općina Svetvinčenat) nudit će sljedeći izbor jela:

Domaća juha od boškarina ili istarska maneštra s trukinjom, šugo od boškarina s domaćim njokima/fužima/raviolima sa sirom, fritule ili kroštule, kvartin domaćeg bijelog ili crnog vina 0.25 l

Kontakt za rezervaciju: 091 584 5810

 

Konoba „Mrgani 42“ (Općina Kanfanar) pripremat će:

Domaći istarski pršut i sir ili istarska maneštra sa slancem za predjelo, domaći pljukanci s istarskim pršutom i divljim šparogama ili boškarin u pinjati s istarskim kapuzom za glavno jelo, kroštule ili fritule te kvartin domaćeg bijelog ili crnog vina 0.25 l

Kontakt za rezervaciju: 091 152 6034 ili 091 941 8520

 

U konobi „Kod kancelira“ (Općina Bale) goste će dočekati:

Domaća grapa, jota ili istarska maneštra s trukinjom, domaći fuži sa šugom od kokoše (žgvacet) ili šugo od divljači s domaćim fužima/pljukancima/njokima za glavno jelo, istarska supa ili fritule za desert te kvartin domaćeg bijelog ili crnog vina 0.25 l

Kontakt za rezervaciju: 052 824 445

 

Na izletištu „OPG Pekica“ (Općina Svetvinčenat) nudit će se:

Istarska maneštra s trukinjom ili jota, domaći ravioli s istarskim svježim sirevima (kravlji sir/skuta) ili pljukanci s divljim šparogama, za desert domaći kolači ili liker od lavande te kvartin domaćeg bijelog ili crnog vina.

Kontakt za rezervaciju: 091 367 3378 ili 099 515 6666

 

Više detalja o jelima, kao i recepti za neka od jela koja će se nuditi u manifestaciji, dostupni su u knjižicama „Tradizione a tavola: jela iz pinjate“ koja se u digitalnom obliku mogu preuzeti na internet stranicama turističkih zajednica Bala, Kanfanara i Svetvinčenta, a u tiskanom izdanju u uredima turističkih zajednica te ugostiteljskim objektima uključenim u manifestaciju.

 

Pronađite recepte za ova ukusna jela u knjižici “Tradizione a tavola: jela iz pinjate”

Kontakti ugostiteljskih objekata

Ponuda jela po ugostiteljskim objektima

 

 

Kategorija: Događanja