Reset Password

Your search results

Predstavljanje novih inovativnih projekata turističkih zajednica Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja

Published on 26 svibnja, 2022 by tz-kanfanar

Turističke zajednice općina Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj, sa željom unaprjeđenja komunikacije s iznajmljivačima i turistima toga područja te dodatne promocije i informiranja turista o ponudama ovih destinacija, zajedničkom su suradnjom realizirale dva inovativna projekta koja će biti predstavljena u petak 27. svibnja u Domu mladih u Kanfanaru, s početkom u 18 sati.

Prvi je projekt jedinstvena aplikacija mVisitor koja olakšava komunikaciju na razini turističke zajednice i iznajmljivača, ali i iznajmljivača i turista, s obzirom da aplikacija omogućuje znatno jednostavniji proces prijave gostiju putem mobilnih uređaja te olakšava prijavu turista digitalnim očitavanjem dokumenta. Aplikacija također omogućuje slanje posebnih obavijesti turističkih zajednica prema iznajmljivačima, a njezino će korištenje biti besplatno za iznajmljivače Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja.

Pored aplikacije mVisitor, predstavljena će biti i inovativna web platforma Skeniraj.me na kojoj će ove destinacije biti predstavljene pod nazivom „Discover green Istria“, a riječ je o responzivnoj web stranici koja obuhvaća popis atrakcija, sadržaja i ugostitelja s područja ovih destinacija te informacije o kontaktima i navigaciju prema tim objektima. Ovoj se platformi pristupa skeniranjem posebnog QR koda, koji će biti dostupan u svim smještajnim objektima destinacije. Na taj se način želi omogućiti bolje i brže snalaženje turista u destinaciji te informiranje o dostupnim sadržajima, a povezivanjem područja triju turističkih zajednica unutrašnje Istre turisti će dobiti pregled puno većeg broja dostupnih sadržaja za organiziranje svog boravaka, poput lokaliteta kulturne i sakralne baštine, informacija o biciklističkim i pješačkim stazama, ugostiteljskim objektima, izletištima itd.

Ovim projektima turističke zajednice Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja nastavljaju svoju uspješnu suradnju koja se već godinama kontinuirano provodi kroz organizacije zajedničkih edukacija za iznajmljivače, organizacije zajedničkih biciklističkih tura i kroz razne druge projekte.

Inače, na području ovih turističkih zajednice u prva četiri mjeseca ove godine ostvareno preko 13 000 noćenja, što je za 44% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Sve uspješnije turističke rezultate Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj bilježe već godinama, što dokazuje sve veći interes turista za destinacijama koje nude kvalitetne i autentične sadržaje u unutrašnjoj Istri. Ovim zajedničkim projektima turističke su zajednice pokazale svjesnost o potrebi za sinergijskim djelovanjem, a sve s ciljem postizanja što bolje i kvalitetnije ponude za goste.

Kategorija: Događanja