Reset Password

Your search results

Radionica za obrtnike „PITAJ INSPEKCIJU – Tržišna inspekcija“

Published on 31 svibnja, 2019 by tz-kanfanar

Dana 06.06.2019. (četvrtak) s početkom u 12,30 sati u Udruženju obrtnika Rovinj, Andrea Amoroso 6, održat će se radionica vezana uz provođenje inspekcijskog nadzora nad USLUŽNIM i TRGOVAČKIM djelatnostima od strane Tržišne inspekcije.

U goste dolazi predstavnik Tržišne inspekcije, ujedno i predavač, a predavanje će biti bazirano prvenstveno na Zakonu o trgovini, Zakonu o zaštiti potrošača, ali i ostalim zakonima u nadležnosti tržišne inspekcije.

 

Neke od tema na radionici bit će:

  • Uvjeti za obavljanje trgovine (u poslovnim prostorima i izvan njih)
  • Posebni oblici prodaje u trgovini – prodaja putem sredstava daljinske komunikacije (online trgovina i sl.)
  • Opći uvjeti za obavljanje djelatnosti u odnosima s potrošačima (cjenici, radni nalozi, ponude itd.)
  • Postupak reklamacije potrošača

Radionica je besplatna i namijenjena je poslovnim subjektima koji se bave trgovinom i pružanjem usluga, ali i onima koji tek razmišljaju o pokretanju vlastitog posla.

Kroz edukaciju će se predstaviti novine glede novog Zakona o državnom inspektoratu, nadležnost Tržišne inspekcije te zakonske obveze obrtnika u tom pogledu.

Nakon iznesenog predavanja, prisutni će imati mogućnost da kroz pitanja i diskusiju s predstavnikom inspekcije razjasne nedoumice koje ih muče u svakodnevnom poslovanju.

Trajanje radionice: cca 1 h i 30 min

Prijava je poželjna zbog ograničenog broja mjesta, a prijavu možete izvršiti putem emaila Udruženja obrtnika Rovinj, uo.rovinj@hok.hr  (ime i prezime, grad/općina, obrt-ako je primjenjivo).

Kategorija: Nekategorizirano