Reset Password

Your search results

U subotu 8. Smotra mladog maslinovog ulja Kanfanarštine

Published on 28 studenoga, 2023 by tz-kanfanar

Već tradicionalna smotra mladog maslinovog ulja Kanfanarštine, održat će se u subotu 2.12. u svom 8. izdanju u Domu mladih u Kanfanaru.

Program smotre počet će u 17 sati, kada slijedi predavanje o aktualnostima u maslinarstvu koje će održati agronom Edi Družetić, nakon čega će se moći kušati ovogodišnja ulja kanfanarskih maslinara koji sudjeluju u smotri. Kao i prošlih godina, Općina Kanfanar i Turistička zajednica Općine Kanfanar kao organizatori, uz potporu Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, osigurale su besplatne kemijske i organoleptičke analize ulja za sve maslinare čije se masline nalaze na području Općine Kanfanar, a tijekom smotre maslinarima će se uručiti i rezultati tih analiza te će se proglasiti najbolja ovogodišnja ulja. Od ove godine, partner Smotre je i časopis “Maslinar” pa će tako svi sudionici na dar dobiti prigodne maslinarske kalendare, a osigurane su i brojne druge prigodne nagrade.

Ove godine na smotri će svoja ulja predstaviti 26 maslinara, što dokazuje da na području Kanfanarštine maslinarstvo itekako prisutno i u razvoju. Cilj je ove manifestacije poticati maslinarstvo i poljoprivredu na području općine te, kroz edukativni dio smotre, prenosit znanja o postizanju što kvalitetnijeg ulja. Proglašenje najboljih ulja planirano je za 19:30 sati.

Dobrodošli na 8. Smotru mladog maslinovog ulja Kanfanarštine!

Kategorija: Događanja