Tradizione a tavola: Jela iz pinjate
Sve ljubitelje tradicionalne istarske kuhinje i autohtonih jela od domaćih namirnica zasigurno će privući prvo izdanje gourmet manifestacije ‘Tradizione a tavola: jela iz pinjate’ koje će se od 13. ožujka do 12. travnja održati u konobama na području Svetvinčenta i Bala.
Manifestacija je jedan od rezultata zajedničke suradnje između turističkih zajednica Bala, Kanfanara, Rovinja, Svetvinčenta i Vrsara i hotelske kuće Maistra d.d., a u sklopu koje su izrađeni i promotivno-edukativni materijali, poput “kuharice” starih istarskih jela i promotivnog videa s receptima tih istih jela. U ovoj gourmet priči, posebno će se predstavljati topla jela iz pinjate na način kako su se ona nekada pripremala u Istri, i to jota od kupusa i repe, maneštra s koromačom, slancom ili trukinjom, kao i tradicionalne istarske pašte: pljukance, fuže, njoke i ravijole. Uz domaću paštu, uz jela su predstavljene i druge tradicionalne namirnice istarske kuhinje, poput divljih šparoga, pršuta,, šuga od divljači ili domaće kokoši…
Jela iz pinjate moći će se kušati u konobama: Kod Kancelira, Castello, Konoba Klarići i OPG Pekica
TRADIZIONE A TAVOLA: JELA IZ PINJATE (recepti)
TRADIZIONE A TAVOLA: JELA IZ PINJATE (promo video)