Reset Password

Your search results

Božićni sajam i Kuća Djeda Božićnjaka u Kanfanaru

Published on Dezember 16, 2019 by tz-kanfanar

 

U nedjelju 22. prosinca, u sklopu programa “Božićnjak u Kanfanaru”, u parku na Placi i u Domu mladih u Kanfanaru održat će se niz zabavnih božićnih programa.

U 14 sati počet će Božićni sajam na kojemu će svoje proizvode te božićne ukrase i slastice predstaviti kanfanarske udruge, ustanove i drugi izlagači, a program će biti popraćen i prigodnom gastronomskom ponudom, poput kuhanog vina, kobasica i fritula.

U isto vrijeme svoja će vrata u Domu mladih otvoriti i Kuća Djeda Božićnjaka u kojoj će djeca moći razgovarati s Djedom Božićnjakom i njegovim pomoćnicima i prenijeti im svoje božićne želje. Tradicionalno, Djed Božićnjak će i darivati djecu, a osim animacijskih sadržaja u Kući Djeda Božićnjaka, najmlađi će moći uživati i u vožnji Kanfanarom božićnim vlakićem.

U 14:30 u galeriji Malenica otvorit će se  izložba fotografija pod nazivom “Kazaline nekad i danas” koja obuhvaća niz usporednih fotografija zanimljivih lokacija (kazalina – ruševnih kuća) iz Kanfanara nekada i danas, iz arhive pok. Valtera Križmanića (stare fotografije kazalina) i Davida Medena (nove fotografije kazalina).

Nedjeljni program bit će uvertira u sam doček Božića, odnosno u program “Badnjak u Kanfanaru” kada će se u utorak 24.12., na dan Badnjaka, tradicionalno zajednički blagovati jela koja se na dan Badnjaka u ovim krajevima objedovalo od davnina.

I tjedan ususret nedjelji bit će u znaku događanja u Kanfanaru, i to božićnog stolnoteniskog turnira koji će se u organizaciji stolnoteniskog kluba Kanfanar održati u srijedu 18.12. te školske priredbe u OŠ Petra Studenca u Kanfanaru koja će se održati u petak.

Category: Veranstaltungen