Reset Password

Your search results

Obilježavanje Svjetskog dana turizma

Published on September 22, 2021 by tz-kanfanar

 

S ciljem obilježavanja Svjetskog dana turizma, u organizaciji i koordinaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije i ove će godine diljem Istre brojni turistički sadržaji i programi posjetiteljima biti ponuđeni po povoljnijim uvjetima i cijenama ili besplatno tijekom vikenda 2. i 3.10.2021. godine.

Popis sadržaja uključenih u ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana turizma dostupan je na stranici: Svjetski dan turizma 2021 Istra – Službeni turistički portal Turističke zajednice Istarske županije

Turistička zajednica Općine Kanfanar uključila se u ovu inicijativu organizacijom dva događaja koja će za posjetitelje biti besplatna, i to:

  • U subotu 2.10. besplatne panormaske vožnje brodom Limskim zaljevom (u 16 i 17 sati)

Limski zaljev zaštićeno je prirodno područje, jedino u Istarskoj županiji s višetrukom zaštitom u različitim kategorijama: značajni krajobraz, posebni rezervat u moru i dio ekološke mreže Natura 2000. Neodoljiv biljni i životinjski svijet ovog područja, ali i bogato podmorje iz čijih dubina stižu nadaleko poznate limske kamenice doživite uz besplatne panoramske vožnje brodom zaljevom, a smiraj dana dočekajte uz vrhunska jela iz restorana Viking, nakon kojih vas očekuje besplatni desert. Vožnje brodom traju oko 45 minuta i organizirane su u dva termina (u 16 i 17 sati), a besplatni deserti očekuju vas nakon jela u restoranu Viking tijekom cijeloga dana.

!!NAPOMENA: Rezervacije za vožnje brodom su popunjene! 

 

  • U nedjelju 3.10 interpretativna šetnja Dvigradom „Dvigrad Storytelling Tour“ (u 16 sati)

Istražite Dvigrad pod vodstvom storytellera i čudesnog kapetana Morgana koji će vas upoznati s tajnama povijesti nekadašnjeg srednjovjekovnog grada. Fratar, kao jedini stanovnik Dvigrada ispričat će vam sve o stanovništvu, povijesti, legendama, obiteljima i kulturnoj baštini Dvigrada. Interpretativna šetnja oživjet će srednjovjekovni gradić i odvesti vas na putovanje kroz vrijeme koje završava u bazilici gdje se pojavljuje gusar Henry Morgan i priča priču o skrivenom blagu u Istri. Pobudite emocije i priče kroz storytelling i upoznajte Dvigrad na drugačiji način. Dolazak na lokacije je individualan uz obaveznu rezervaciju i prethodnu najavu zbog ograničenog broja ljudi.

 

Prijave na oba sadržaja su obavezne zbog ograničenog broja sudionika u turama, a vrše se putem prijavnog obrasca na stranicama: Svjetski dan turizma 2021 Istra – Službeni turistički portal Turističke zajednice Istarske županije

 

Category: Veranstaltungen